vrijdag, 24 september 2021 07:24

PZ VIMA verwelkomt het BIN Peutie !

BIN staat voor “buurtinformatienetwerk”, een gestructureerd samenwerkingsverband tussen buurtbewoners en de lokale politie om het veiligheidsgevoel bij de inwoners te vergroten. De leden worden aangespoord om verdachte zaken te melden bij de politie. Wanneer zo een melding binnen komt, kan de politie beslissen om de andere aangesloten leden van het netwerk eveneens te contacteren via SMS om de waakzaamheid te verhogen. Gisterenavond werd op het stadhuis in Vilvoorde het BIN-charter voor de oprichting van het BIN-Peutie plechtig ondertekend door de burgemeester, de korpschef van de politiezone en de BIN-coördinatoren.

Het systeem van de BIN’s kende een succesvolle start in de politiezone in 2016 met de oprichting van het BIN Diegem. Al snel volgden enkele andere wijken en hun geëngageerde inwoners het voorbeeld van het BIN Diegem: het BIN Machelen, het BIN Koningslo, het BIN-Zelfstandigen en het BIN Houtem. Sinds gisteren komt daar dus een zesde netwerk bij, het BIN Peutie. Het BIN Peutie start alvast met 29 leden en dit onder het waakzame oog van BIN-coördinator Lucien Vanden Broeck. De coördinator wordt ondersteund door een enthousiast team, allemaal inwoners met een groot hart voor Peutie.

Voor veiligheid zorgen is een taak van de veiligheidsdiensten en de burgers. Ik ben daarom zeer tevreden dat een aantal Peutienaren hun nek uitsteken om samen met de politie de alertheid in de wijk te verhogen. De goede ervaringen met de andere wijken zorgen blijkbaar voor inspiratie. Laat ons hopen dat de andere wijken snel volgen” aldus een opgetogen burgemeester Hans Bonte.

Wie zich graag wil aansluiten op het BIN kan alvast contact opnemen met de cel criminaliteitspreventie van de politiezone VIMA:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02 255 72 29.

Kik hier voor meer informatie over de werking van onze BIN-netwerken.