vrijdag, 02 december 2016 08:49

Zware industriebrand Kanaalzone onder controle

 

Geen gevaar voor volksgezondheid

Op de grens van Vilvoorde en Grimbergen is in de nacht van 1 december een zware industriebrand uitgebroken. De brandweer heeft de hele nacht geblust en ook vandaag, vrijdag 2 december, zal er nog moeten worden nageblust.

Het vuur ontstond om nog onbekende reden omstreeks elf uur ’s avonds bij het bedrijf Stallaert Recycling nv op de grens van Vilvoorde en Grimbergen. Het bedrijf is gelegen aan de Cokeriestraat langsheen het Zeekanaal Brussel-Schelde. Het vuur sloeg hard toe en werd een hele nacht bestreden met zo'n zeventig brandweermannen van onder andere de brandweerzone Vlaams-Brabant West, Rivierenland en de Civiele Bescherming.

Meteen na het ontstaan van de brand ontstond een zwarte rookpluim. De brandweer stelde meteen de omwonenden gerust en liet weten dat er geen gevaar was. Omstreeks 6.30 uur was het vuur onder controle. De schade is immens. In 2011 woedde ook al eens een zware brand op hetzelfde terrein.

Gelet op de windrichting kan in Vilvoorde roetneerslag te zien zijn. Metingen van de Civiele Bescherming tonen echter aan dat deze geen gevaar betekenen voor de gezondheid. Wel wordt aangeraden in die wijken de ramen en deuren gesloten te houden tot nader bericht.