woensdag, 01 juni 2016 06:37

Vilvoordse bende gevat na knap speurwerk

De lokale politiezones Vima en Kastze hebben op maandag 30 mei 2016 een grootschalige lokale politieactie uitgevoerd in het kader van enkele gewapende overvallen.

Op 12 februari 2015 gebeurde een overval op een frituur in Houtem. Twee gewapende en gemaskerde daders drongen de frituur binnen, bedreigden de uitbaters met een mes en een vuurwapen en gingen aan de haal met geld, maaltijdcheques en een gsm. Een week later, op 21 februari 2015, werd een frituur in Elewijt overvallen. Ook daar drongen twee gemaskerde daders de frituur binnen en bedreigden ze de uitbaters met vuurwapens. De rechercheurs van de politiezones Vima en Kastze sloegen de handen in elkaar en kwamen na intensief en langdurig speurwerk enkele verdachten op het spoor. Tijdens dit onderzoek stelden ze ook vast dat enkele van de verdachten in aanmerking komen voor een derde gewapende overval op de Pizza Hut aan het Heldenplein in Vilvoorde. Ook tijdens deze feiten op 24 januari 2016 bedreigden twee gemaskerde daders het aanwezige personeel.         

De rechercheurs vonden de tijd rijp om zeven huiszoekingen en zes arrestaties uit te voeren in het kader van deze dossiers. 25 agenten werden ingezet voor deze politieactie. Tijdens de huiszoekingen werden verschillende voorwerpen in beslag genomen. Vijf verdachten werden na verhoor voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Twee verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.