woensdag, 23 maart 2016 11:38

Vilvoordse Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC), in zitting op 23 maart om 10.30 uur, neemt aantal maatregelen

De Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) van Vilvoorde neemt, na evaluatie van de maatregelen genomen op 22 maart, volgende maatregelen:

  • De Vilvoordse scholen (kleuter, lager en secundair onderwijs) openen op donderdag 24 maart opnieuw de deuren. Er wordt voor- en naschoolse opvang voorzien. Voor de praktische organisatie verwijst de LIVC naar de communicatiekanalen van de scholen zelf.
  • De centra voor volwassenen- en deeltijds onderwijs openen op donderdag 24 maart opnieuw de deuren.
  • De scholen blijven tot en met vrijdag gesloten voor alle verenigingen die wensen gebruik te maken van de infrastructuur voor extra activiteiten.
  • De zaterdagmarkt van 26 maart zal doorgaan onder versterkt toezicht.
  • De voorstellingen in cc Het Bolwerk gaan opnieuw door vanaf zaterdag 26 maart.
  • Er is verhoogd politietoezicht op het grondgebied van de stad.

Grote evenementen die veel publiek aantrekken, worden stuk per stuk geëvalueerd. Kleinere evenementen kunnen gewoon doorgaan.

Organisatoren van een evenement kunnen bij twijfel contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bezoekers van evenementen richten zich best tot de organisator.

Voor alle vragen omtrent de aanslagen verwijst de LIVC naar het nationaal crisisnummer 1771.

Voor de meest recente informatie verwijst de LIVC naar de website van stad Vilvoorde en de facebook- en twitterpagina’s van stad Vilvoorde en de lokale politiezone Vilvoorde-Machelen.