dinsdag, 22 maart 2016 15:44

De Vilvoordse Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) neemt een aantal maatregelen naar aanleiding van terreurdreigingsniveau 4.

Het stadsbestuur van Vilvoorde betoont zijn medeleven met de talrijke onschuldige slachtoffers van de lafhartige terreurdaden in Zaventem en Brussel.

Het stadsbestuur doet er alles aan om steun te geven aan de hulp- en veiligheidsdiensten. Zo worden er momenteel 25 gewonden verzorgd in het Vilvoords ziekenhuis AZ Jan Portaels, is de brandweerzone Brabant West volop geëngageerd in de hulpverlening en staat de politiezone VIMA mee in voor de veiligheidsmaatregelen rond de luchthaven.

Naar aanleiding van de aanslagen op Brussels Airport en in de Brusselse metro neemt de Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) van Vilvoorde een aantal maatregelen:

  • De naschoolse opvang op dinsdag 22 maart wordt verlengd zodat alle ouders hun kinderen rustig kunnen afhalen. Voor de specifieke veiligheidsmaatregelen rond het ophalen van de kinderen verwijst de LIVC naar de communicatiekanalen van de scholen zelf.
  • De Vilvoordse scholen (kleuter, lager en secundair onderwijs) sluiten op woensdag 23 maart de deuren. Er wordt geen naschoolse opvang voorzien.
  • De centra voor volwassenen- en deeltijds onderwijs sluiten vanaf dinsdagavond 22 maart tot en met woensdag 23 maart de deuren.
  • De LIVC heeft beslist dat de scholen op woensdag 23 maart ook gesloten blijven voor alle verenigingen die wensen gebruik te maken van de infrastructuur voor extra activiteiten.
  • De woensdagmarkt van 23 maart is geannuleerd.
  • De volgende evenementen in cc Het Bolwerk worden geannuleerd tot en met vrijdag 25 maart: Debademba (woensdag 23 maart), Henk Rijckaert (donderdag 24 maart) en Douglas Firs (vrijdag 25 maart). Voor alle laatste info: www.hetbolwerk.be.
  • De Afterwork-party van De Kruitfabriek op donderdag 24 maart wordt geannuleerd.
  • De LIVC vraagt aan organisatoren en verenigingen om alle grotere evenementen tot en met vrijdag te annuleren.
  • Er wordt versterkt toezicht voorzien voor het station van Vilvoorde.

Organisatoren van een evenement kunnen bij twijfel contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bezoekers van evenementen richten zich best tot de organisator.

Voor alle vragen omtrent de aanslagen verwijst de LIVC naar het nationaal crisisnummer 1771.

Voor de meest recente informatie verwijst de LIVC naar de website van stad Vilvoorde en de facebook- en twitterpagina’s van stad Vilvoorde en de lokale politiezone Vilvoorde-Machelen.