De politiezone VIMA is op zoek naar een nieuwe medewerker niveau B voor het logistiek secretariaat. Als secreteriaatsmedewerker zal je mee verantwoordelijk zijn voor het beheer van de voertuigen en combi's, de uitrusting van onze operationele medewerkers en opvolging van defecten aan gebouwen en het matieraal.
Deze functie betreft een statutaire burgerfunctie waarvoor een bachelordiploma vereist is. De selectiemodaliteiten en toelatingsvoorwaarden kan je nalezen op de website van Jobpol

Benieuwd naar je takenpakket? Wil je weten hoe je je kandidatuur moet indienen? Klik op "Lees meer".

Laatst aangepast op woensdag, 15 september 2021 14:18
woensdag, 28 juli 2021 09:12

De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

De politie speelt verschillende rollen in onze samenleving en ze zijn allemaal even essentieel. We zijn daarom voortdurend op zoek naar collega’s met de meest gevarieerde achtergrond. We hebben niet enkel behoefte aan politieambtenaren (van agent tot commissaris), maar ook aan ondersteunend burgerpersoneel zoals informatici, boekhouders, dokters, technici en andere specialisten. 

Daarom organiseert de politieschool PIVO deze zomer verschillende digitale infosessies. Op deze infosessies kom je meer te weten over het werk als politieman of politievrouw. Onze collega's staan je te woord en beantwoorden je vragen. Ze leggen je haarfijn uit hoe hun dagtaak eruit ziet en tot slot geven je meer informatie over de cognitieve- en sportproeven die je moet afleggen om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Heb je interesse in een job bij de politie? Of wil je meer te weten komen over de carrièremogelijkheden? Schrijf je dan in op één van de infosessies van het PIVO, en wie weet ... misschien start jij in december 2021 al met je opleiding tot politieman of -vrouw!

Klik hier voor meer informatie.

maandag, 07 juni 2021 07:38

Politieraadszitting van 16 juni 2021

Update : door een technisch probleem werd het geluid niet gestreamd tijdens de live stream. U kan de lijstbesluiten alsnog raadplegen in de rubriek Bekendmakingen.

De agenda van politieraadszitting van woensdag 16 juni 2021 is verschenen in de rubriek Bekendmakingen.
Enkele dagen na de zitten kan u in deze rubriek ook de besluiten en berichten betreffende de jaarrekening raadplegen.
De vergadering zal ingevolge COVID-19 digitaal plaatsvinden en is live te volgen op het YouTube kanaal van de politiezone.

Klik op de onderstaande link en abonneer u op ons kanaal. Zo blijft u op de hoogte van onze toekomstige livestreams en video's.  

Klik hier om naar het YouTube kanaal van de PZ VIMA te gaan. 

Laatst aangepast op vrijdag, 18 juni 2021 07:57
woensdag, 05 mei 2021 08:29

Drie sluikstorters op heterdaad betrapt.

In het kader van het project “Proper Vilvoorde” werken de stad Vilvoorde, de politie VIMA en de intercommunale Incovo al een tijdje samen om sluikstort en zwerfvuil aan te pakken. Naast preventie en sensibilisering, wordt ook ingezet op handhaving door middel van camera’s op de sluikstortgevoelige plekken. De afgelopen weken werden dankzij deze samenwerking maar liefst drie sluikstorters op heterdaad betrapt. 

Laatst aangepast op woensdag, 05 mei 2021 08:35

De agenda van politieraadszitting van woensdag 28 april 2021 is verschenen in de rubriek Bekendmakingen.
De vergadering zal ingevolge COVID-19 digitaal plaatsvinden en is live te volgen op het YouTube kanaal van de politiezone.

Klik op de onderstaande link en abonneer u op ons kanaal. Zo blijft u op de hoogte van onze toekomstige livestreams en video's.  

Klik hier om naar het YouTube kanaal van de PZ VIMA te gaan. 

Laatst aangepast op maandag, 19 april 2021 10:57
donderdag, 18 februari 2021 14:45

Agenda politieraadszitting van 3 maart 2021

De agenda van politieraadszitting van woensdag 3 maart 2021 is verschenen in de rubriek Bekendmakingen.
De vergadering zal ingevolge COVID-19 digitaal plaatsvinden en is live te volgen op het YouTube kanaal van de politiezone.

Klik op de onderstaande link en abonneer u op ons kanaal. Zo blijft u op de hoogte van onze toekomstige live streams en video's.  

Klik hier om naar het YouTube kanaal van de PZ VIMA te gaan. 

Laatst aangepast op donderdag, 18 februari 2021 14:49
dinsdag, 01 december 2020 08:43

Agenda Politieraadszitting van 9 december 2020

De agenda van politieraadszitting van woensdag 09 december 2020 is verschenen in de rubriek Bekendmakingen.
De vergadering zal ingevolge COVID-19 digitaal plaatsvinden en is hierdoor niet openbaar.

Laatst aangepast op dinsdag, 01 december 2020 09:00

Niet-essentiële winkels mogen opnieuw openen vanaf 1 december 2020. Er gelden echter strikte hygiënische voorwaarden:

 • Strikte opvolging van de basisregels zoals handen wassen, afstand houden en het dragen van een mondmasker.
 • Preventiemaatregelen moeten zichtbaar aangekondigd zijn voor alle bezoekers, inclusief personeelsleden en leveranciers.
 • Aan de ingang moet ontsmettende handgel ter beschikking zijn; iedereen die de winkel betreedt moet zijn/haar handen ontsmetten. 
 • Personeel krijgt een passende opleiding.
 • Individueel winkelen met één volwassene per winkelbeurt. Het gezelschap van kinderen tot en met 18 jaar wordt zoveel mogelijk beperkt. 
 • Een winkelbezoek wordt tot een minimum beperkt en duurt maximaal 30 minuten.
 • Winkels zijn verantwoordelijk voor het beheer van de wachtrijen buiten de winkel.  Er moet toezicht zijn op buitenstaande wachtende winkelaars, zodat de afstandsregels gerespecteerd worden. De organisatie buiten de winkel gebeurt volgens de richtlijnen van de lokale overheden.

De voorwaarden hebben ook betrekking op het maximaal aantal klanten per vierkante meter toegankelijke vloeroppervlakte:

 • Voor winkels geldt de norm van één klant per 10 m².
 • Winkels met een oppervlakte van minder dan 20 m² laten maximaal 2 klanten tegelijk toe, mits respecteren van de afstandsregels.
 • Grote winkels van meer dan 400 m² dienen verplicht een toegangscontrole te voorzien.
 • De toegang tot de winkelcentra, winkelstraten en parkings wordt door de bevoegde gemeentelijke overheid, in overeenstemming met de instructies van de minister van Binnenlandse Zaken, zo georganiseerd, dat de afstandsregels kunnen worden gerespecteerd, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.

Musea en zwembaden mogen openen conform het protocol van hun sector.

Ook tijdens de kerstperiode blijven de sociale contactregels gelden. Alleenstaanden zullen op Kerstavond of Kerstdag wel hun beide contacten tegelijkertijd kunnen ontvangen om tegemoet te komen aan hun psychosociaal welzijn. Voor samenkomsten buiten blijft de regel van vier gelden.


De avondklok tussen middernacht en 5.00 uur blijft van kracht, net als het geldende samenscholingsverbod.

Er geldt ook een algemeen verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk.

 

Maatregelen COVID-19

 

Klik op deze link voor de actuele maatregelen in Vilvoorde.

Klik op deze link voor de actuele maatregelen in Machelen.

Klik hier voor de website van het Federaal Crisiscentrum

 

 

 

Laatst aangepast op dinsdag, 01 december 2020 08:42
vrijdag, 30 oktober 2020 19:41

COVID-19: Verstrengde lockdown

De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité beslist om over te gaan tot een verstrengde lockdown. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel en radicaal mogelijk om te buigen.

 1. Sociaal leven
 • Elk gezinslid heeft recht op 1 knuffelcontact. Gezinnen mogen maar één knuffelcontact tegelijk thuis uitnodigen. Men kan geen ander bezoek thuis ontvangen. Er is een uitzondering voor mensen die alleen wonen: zij mogen naast hun knuffelcontact nog 1 persoon uitnodigen, maar niet tegelijkertijd.
 • Samenkomsten buiten: regel van vier, op veilige afstand
 • Begrafenissen met maximaal 15 aanwezigen. Zonder maaltijd of receptie achteraf.
 • Gebedshuizen open, maar zonder eredienst. Bijeenkomsten van maximaal 4 personen, met mondmasker en op veilige afstand.
 • De grenzen worden niet gesloten conform Europese afspraken, maar buitenlandse reizen worden ten stelligste afgeraden.
 • Huwelijken vinden enkel plaats in aanwezigheid van de echtgenoten, de getuigen en de ambtenaren van de burgerlijke stand.

 

 1. Economisch leven

 

 • Telewerk is verplicht, overal waar het kan. Waar telewerk niet mogelijk is, zijn  mondmaskers en ventilatie verplicht. Bedrijfskantines gaan dicht.
 • De vakantieparken en campings worden in hun integraliteit gesloten vanaf dinsdagochtend 3 november. In vakantieparken worden indoor- en outdooractiviteiten gestopt tot dan. Zwembaden, restaurants en bars worden gesloten.  Maaltijden worden genuttigd in de vakantiehuisjes, per gezin.
 • Hotels en B&Bs blijven open, maar de restaurants en bars gaan dicht. Maaltijden worden genuttigd op kamer.
 • Niet-essentiële winkels sluiten, maar kunnen wel afhaal en thuislevering organiseren van goederen die op voorhand werden besteld. Geen toegang tot de winkel bij afhaling.
 • Om een gelijk speelveld te bewaren, beperken supermarkten en markten (< 200 personen) hun aanbod tot wat in de essentiële winkels wordt aangeboden.
 • Garages en fietswinkels voeren enkel nog herstellingen uit.
 • Niet-medische contactberoepen (inclusief kappers, grimeuses, wellness, massage, schoonheidssalons) sluiten.
 • Bedrijven en landbouwbedrijven blijven open, mits naleving van de verplichtingen inzake telewerk, mondmasker en social distancing.
 • Dierenparken sluiten.

 

 1. Scholen

 • Voor alle onderwijsniveaus worden de lessen opgeschort op 12 en 13 november. De lessen hervatten op maandag 16 november.
 • Voor het secundair onderwijs gaan de leerlingen van de tweede en derde graad over op maximaal 50% contactonderwijs en dit tot 1 december. Vóór 1 december evalueren we of tot 100% contactonderwijs opnieuw mogelijk is.
 • Voor het hoger onderwijs wordt afstandsonderwijs gegeven:
 • Voor de eerstejaars: tot 1 december wanneer zij opnieuw contactonderwijs kunnen volgen.
 • Voor de ouderejaars minstens tot het einde van het kalenderjaar.
 • Leerkrachten vergaderen online; dat geldt ook voor pedagogische studiedagen.
 • Geen fysieke teambuildings

 

 1. Begin- en einddatum

De maatregelen gaan van kracht over het hele grondgebied vanaf maandag 2 november 2020. De maatregelen gelden voor anderhalve maand, tot en met zondag 13 december 2020. Voor de niet-essentiële winkels gebeurt er op 1 december een evaluatie door het Overlegcomité.

Laatst aangepast op vrijdag, 30 oktober 2020 19:45

De Eerste Minister en de Minister-Presidenten hebben op 28 oktober overleg gepleegd om de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te bespreken. Op basis van dit overleg werkte de Minister van Binnenlandse Zaken  een zo eenduidig mogelijk juridisch kader uit. Er werd beslist om te werken met de publicatie van een Ministerieel Besluit dat alle maatregelen voor het hele Belgische grondgebied maximaal moet stroomlijnen.

Gezien de ernst van de situatie waarbij elk uur en elke dag telt, werd ook besloten om de maatregelen vanaf 28 oktober om middernacht met onmiddellijk ingang in werking te laten treden.

Het gaat om een uitbreiding van de federale sokkel met volgende maatregelen:

 1. Winkelen: er kan slechts individueel worden gewinkeld, of met maximum één andere persoon voor maximum 30 minuten (per winkel).
 2. Hotels en andere logiesvormen: enkel restaurant open, en dit uitsluitend voor de gasten die er verblijven.
 3. Alle inrichtingen (of onderdelen) die behoren tot de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector worden gesloten, inclusief:
  • casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren;
  • wellnesscentra, met inbegrip van onder meer sauna’s, jacuzzi’s, stoomcabines en hammams;
  • discotheken en dancings;
  • feest- en receptiezalen, behalve voor de organisatie van rouwmaaltijden na begrafenissen en crematies;
  • pretparken;
  • binnenspeeltuinen;
  • bowlingzalen;
  • kermissen, jaarmarkten, brocantemarkten, rommelmarkten, kerstmarkten en winterdorpen;
  • zwembaden;
  • handelsbeurzen, met inbegrip van de salons

Mogen geopend blijven:

 • buitenspeeltuinen;
 • buitengedeelten van dierentuinen, dierenparken, natuurparken en openluchtmusea,
  met inbegrip van de ingang, uitgang, sanitaire voorzieningen, eerste hulp en noodgebouwen;
 • bibliotheken;
 • gebouwen der erediensten en de gebouwen bestemd voor de openbare uitoefening
  van de niet-confessionele morele dienstverlening;
 • buitengedeelten van sportinfrastructuren voor het individueel uitoefenen van sport;
 • overdekte paardenpistes van manèges en paardenrenbanen, en dit enkel met het oog op het welzijn van het dier
 • culturele plaatsen, voor -12 jarigen in kader van schoolse en extraschoolse activiteiten en in kader van georganiseerde
  stages en activiteiten, en voor de personeelsleden in het kader van hun professionele activiteiten
 • sportzalen en -voorzieningen, maar dit enkel:
  • voor zover het geen zwembad betreft, voor schoolgroepen van kinderen tot en met 12 jaar oud in het kader van schoolse of buitenschoolse activiteiten van het verplicht onderwijs;
  • voor zover het geen zwembad betreft, voor sportstages en -kampen georganiseerd door de lokale overheid voor kinderen tot en met 12 jaar oud;
  • voor trainingen van professionele sporters;
  • voor professionele wedstrijden;

Andere activiteiten dan sportactiviteiten, voor zover deze zijn toegelaten volgens de bepalingen van dit besluit en de geldende protocollen.

 • Huwelijken, begrafenissen, crematies, erediensten en niet-confessionele diensten: beperking tot max. 40 personen
 • Onderwijs: volgens de richtlijnen van de Gemeenschappen
 • Sport:
  • professioneel : wedstrijden en trainingen enkel zonder publiek, indoor en outdoor
  • amateurwedstrijden en -trainingen: enkel voor -12 jarigen, mag enkel bijgewoond worden door één ouder, enkel outdoor.
 • Jeugd: kampen, stages en activiteiten met -12 jarigen toegelaten, zonder overnachting. Mondmaskerplicht voor begeleiders.
 • Georganiseerde activiteiten van -12-jarigen, nl. onder begeleiding of in kampen en stages: max. 50 personen

De maatregelen gelden in eerste instantie tot en met 19 november 2020.

De regels komen bovenop de reeds bestaande federale sokkel:

 1. Telewerk blijft de regel
 2. Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot max. 1 persoon
 3. Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken.
 4. Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.
 5. Markten blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding is verboden. Rommelmarkten, brocantes en kerstmarkten zijn verboden.
 6. Cafés en restaurants zijn gesloten. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22.00 uur.
 7. Nachtwinkels moeten sluiten om 22.00u. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20.00u.
 8. Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00u en 5.00u, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer. Plaatselijk en provinciaal kan een strengere avondklok van kracht zijn. Zo geldt in Vilvoorde en Machelen een avondklok tussen 22u en 6u

Gezien de tendens die zich al een aantal weken aftekent hebben zowel Vilvoorde als Machelen extra maatregelen opgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

→ Lees hier de maatregelen voor Vilvoorde na

→ Lees hier de maatregelen voor Machelen na

Laatst aangepast op woensdag, 28 oktober 2020 20:22

Het Overlegcomité heeft een reeks coronaregels op het vlak van sport, culturele evenementen en (hoger) onderwijs in lijn gebracht met alarmniveau 4. De strengere regels zijn nodig om ziekenhuizen te ontlasten, te voorkomen dat alle scholen moeten sluiten, de gehele economie stilvalt en al te veel mensen zouden vereenzamen door een algemene lockdown.

Het gaat om de volgende strengere coronaregels:

1.    Sportevenementen: alle professionele sportwedstrijden binnen en buiten verlopen zonder publiek. Alle amateurwedstrijden worden opgeschort. Jeugdwedstrijden voor jongeren tot 18 jaar blijven toegelaten, maar zijn enkel toegankelijk voor één enkel lid van het gezin. Het aanbieden en nuttigen van drank en voedsel blijft verboden.

2.    Hoger onderwijs: de bezettingsgraad wordt herleid tot maximaal 20% mét mondmaskerplicht, behalve voor practica waarvoor dat niet mogelijk is. De regel geldt niet voor eerstejaars.

3.    Indoor culturele evenementen (op cultureel, religieus, onderwijs en verenigingsvlak): maximum 40 personen, indien voldoende garanties voor coronaproof organisatie, en mits 1,5 meter-regel en mondmasker, maximum 200 personen. Het aanbieden van drank en voedsel is verboden.

4.    Openbaar vervoer: elke overheid waakt er binnen zijn bevoegdheid over dat de capaciteit van het openbaar vervoer tijdens de spitsuren optimaal is om crowding te vermijden.

5.    Pretparken worden tijdelijk gesloten.

6.    Dierentuinen: indoor ruimtes worden gesloten; het aanbieden en nuttigen van drank en voeding is verboden. 

7.    Telewerk blijft de regel. Er wordt met de werkgeversfederaties overlegd om een responsabiliserende monitoring op te zetten zodat men de regel van telewerk overal toepast waar het moet.

Gezien de bijzondere urgentie van de situatie, gaan de regels onmiddellijk van kracht vanaf het moment van publicatie op vrijdag 23 oktober 2020. De regels lopen tot en met 19 november 2020, met een tussentijdse evaluatie na twee weken. 

 Meer informatie: https://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/covid-19-alarmniveau-4-overlegcomite-verstrengt-coronaregels-voor-sport-cultuur-en

maandag, 19 oktober 2020 11:53

COVID-19 alarmniveau 4 gaat in

Het Overlegcomité heeft kennisgenomen van de zorgwekkende epidemiologische toestand, waarbij het volledige land zich op basis van de COVID-19 barometer op alarmniveau 4 bevindt (zeer hoge alertheid).

De druk op de ziekenhuizen en op de continuïteit van de niet-COVID-19 zorg neemt toe. Sommige ziekenhuizen kampen met personeelsuitval. Ook is er een verhoogde druk op de eerstelijnszorg, met name de huisartsengeneeskunde.

Het aantal COVID-patiënten op intensieve zorg ligt vandaag 2,5 keer hoger dan eind maart.

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het Overlegcomité een reeks maatregelen beslist:

 • Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot max. 1 persoon
 • Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken.
 • Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.
 • Telewerk wordt de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening.
 • Markten en kleine kermissen blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden.
 • Cafés en restaurants worden gesloten. Dit geldt voor een periode van vier weken, en wordt geëvalueerd na twee weken. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22.00 uur. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
 • Nachtwinkels moeten sluiten om 22.00u. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20.00u.
 • Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00u en 5.00u, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.
 • Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan evaluatie op 23/10. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.
 • Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.

De maatregelen gaan in op 19 oktober en gelden voor één maand, waarna een evaluatie volgt.

Meer info over de aangepaste maatregelen: https://crisiscentrum.be/nl/news/crisisbeheer/covid-19-alarmniveau-4-gaat-strengere-regels-vanaf-maandag-19-oktober

Download Coronalert in de app store


Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief heeft getest op het coronavirus.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de app downloaden en gebruiken. Nodig daarom vrienden en familie uit om de app te installeren. De app respecteert je privacy en weet niet wie je bent. 

Laat je een coronatest afnemen? Dan kan je het resultaat direct op je smartphone ontvangen.
 
Alle informatie, vragen en antwoorden kan je vinden op www.coronalert.be 

Laatst aangepast op maandag, 19 oktober 2020 12:01

De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten is samengekomen om zich te buigen over het werk van Celeval, aan wie gevraagd was een langetermijnvisie uit te werken voor risicobeheer.

In deze langetermijnvisie staan de zes gouden regels centraal:

 • Het respecteren van de hygiëneregels;
 • Activiteiten bij voorkeur in de buitenlucht uitoefenen;
 • Aandacht hebben voor kwetsbare personen;
 • Afstand houden (1,5m);
 • Nauwe contacten beperken;
 • De regels inzake bijeenkomsten respecteren.

Laatst aangepast op woensdag, 30 september 2020 08:47