Item gefilterd op datum: juni 2018

Het overkomt zelfs de beste bestuurders wel eens dat ze een snelheidsovertreding of een andere verkeersboete in de bus krijgen. Dit is nooit een plezierige zaak, maar de zorg voor verkeersveiligheid blijft een prioriteit in de politiezone VIMA en ook over de grenzen van gemeenten – en zelfs landsgrenzen - heen.

Met de invoering van het crossborder-project werd werk gemaakt van een geautomatiseerde verzending om de administratieve werklast en papierberg te verminderen bij de politie, parketten en politierechtbanken. Niet alleen zullen op deze manier tal van bomen gespaard worden, maar zodoende kunnen de medewerkers van politie en justitie zich meer concentreren op hun kerntaken zoals het vaststellen, opsporen en vervolgen van misdrijven.

Belangrijk gevolg hiervan is dat de verwerking niet meer in de politiezone gebeurt en dat betwistingen gedaan moeten worden op de website www.verkeersboeten.be. Ook het callcenter 02 278 55 60  staat tijdens de kantooruren steeds klaar om uw vragen te beantwoorden. Het heeft dus geen zin meer om onze medewerkers te bevragen, want zij hebben geen zicht op de toestand van je dossier.

Gepubliceerd in Nieuws
dinsdag, 12 juni 2018 12:41

Politieraad 4 juni 2019

De volgende politieraadszitting zal gehouden worden op dinsdag 4 juni 2019 om 19u00 in de raadzaal van het gemeentehuis van Machelen.

De agenda kan u alvast vinden in onze rubriek Bekendmakingen

 

Gepubliceerd in Nieuws

Amper één maand nadat het overlastteam van de politiezone VIMA gestart is met haar fietspatrouilles, boeken ze al een eerste succes.
Dinsdagnamiddag rond 16u30, vlak na schooltijd, beschadigde een jongen een bushokje van de vervoersmaatschappij De Lijn aan het station in Vilvoorde. Met zijn fiets reed hij recht op het bushokje af en verbrijzelde zo het glazen paneel. Daarna nam hij te voet de vlucht. De beschadigingen werden kort na de feiten door het overlastteam vastgesteld.

 

Gepubliceerd in Nieuws