Lokale Politie VIMA - Item gefilterd op datum: maart 2017

Sinds een aantal dagen ontvangen het stadsbestuur en de politiezone VIMA ongeruste meldingen van burgers die thuis bezoek krijgen van een verkoper van de firma VERISURE. Deze firma verkoopt beveiligingsapparatuur.

Deze deur-tot-deur actie roept heel wat vragen op. De verkopers van dienst beginnen de verkooppraat met de mededeling dat er de laatste tijd heel wat inbraken gebeurden in de wijk. Daarbij wordt beweerd dat ze deze informatie bekomen van de politie waarbij er wordt gesuggereerd dat ze samenwerken met VIMA.

Niets is minder waar. De firma VERISURE probeert op bedenkelijke wijze klanten te werven op basis van bedrieglijke informatie: het klopt niet dat Vilvoorde kampt met een toenemend aantal inbraken én het is evenmin een feit dat de firma VERISURE hierover samenwerkt met VIMA. Burgemeester Bonte, die zelf ook de verkoper aan de deur kreeg, overweegt klacht neer te leggen wegens bedrieglijke handelspraktijken door de vertegenwoordiger van VERISURE.

Het stadsbestuur en de politiezone VIMA geven nog even volgende tips mee in het omgaan met deur-aan-deurverkopers.

 

Gepubliceerd in Nieuws
dinsdag, 14 maart 2017 08:43

BIN Drie Linden wordt BIN Diegem

Op 26 september 2016 werd in Diegem een BIN opgericht in de Drie Linden wijk. BIN staat voor Buurt Informatie Netwerk. Het is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen buurtbewoners en de lokale politie. Een dergelijk BIN heeft tot doel het meldingsgedrag aan de politie te verhogen; het onveiligheidgevoel bij de bevolking te verlagen; de sociale controle te bevorderen en de preventiegedachte te verspreiden.

Al snel bleek er ook buiten deze wijk interesse voor het oprichten van een BIN. De mogelijkheden werden bekeken en na evaluatie van de werking van het BIN Drie Linden werd besloten de werking uit te breiden naar het volledige grondgebied van Diegem. 

 

Gepubliceerd in Nieuws

In Koningslo is sinds januari 2017 een BIN actief. Alle straten van de wijk vallen binnen dit BIN gebied.

Voor het BIN Koningslo is Miguel Verhavert aangesteld als coördinator. Je kan hem bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inschrijven voor dit BIN ?

Woon je in Koningslo en wens je lid te worden van het BIN?  Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld zeker de voglende gegevens : naam, voornaam, straat, huisnummer, gsm-nummer en email.

De coördinator van het BIN zal dan contact opnemen om jouw lidmaatschap te registreren.

 

Geen BIN in je wijk?

Ben je woonachtig in een andere wijk en wens je samen met een aantal buren ook een BIN op te starten in jouw wijk? Neem dan contact op met de preventiecel van de lokale politie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02 255 72 43.

Gepubliceerd in Doorverwijzingen